Sănătate

Emanuel Ungureanu, plângere la Ministerul Sănătăţii după examenul de rezidenţiat

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, a trimis, luni, o plângere prealabilă ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, sub forma unei interpelări, prin care îi cere demiterea de urgenţă a responsabililor pentru organizarea din acest an a examenului de rezidenţiat.

Ungureanu îl intreabă pe Bodog, printre altele, dacă este adevărat că stick-urile de recorectare a lucrărilor au fost transportate cu ambulanţe ale sistemului de urgenţă a Ministerului Sănătăţii.

"Domnule ministru Bodog, examenul de rezidenţiat din acest an a fost organizat extrem de prost, vă rog să consideraţi această interpelare şi ca o plângere prealabilă prin care dau glas nemulţumirilor şi suspiciunilor a mii de studenţi, absolvenţi de medicină care s-au trezit la finalul examenului de rezidenţiat nedreptăţiţi la prima evaluare a lucrărilor lor", se arată în interpelarea trimisă de deputatul Emanuel Ungureanu.


Deputatul USR îi solicită în interpelare ministrului Florian Bodog să îi comunice cine sunt persoanele responsabile de la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru organizarea examenului de rezidenţiat. De asemenea, Ungureanu îl întreabă pe ministrului Sănătăţii cine au fost persoanele responsabile care au transportat stick-urile cu softurile incorecte/corecte responsabile de corectarea grilelor de examen şi dacă este adevărat că stick-urile de recorectare a lucrărilor au fost transportate cu ambulanţe ale sistemului de urgenţă a Ministerului Sănătăţii.

"Modul catastrofal în care Ministerul Sănătăţii a organizat examenul de rezidenţiat în acest an a creat un sentiment de revoltă şi neputinţă pentru sute se absolvenţi de medicină care au ales să rămână în România. Modul haotic şi iresponsabil în care s-au corectat şi mai apoi recorectat grilele de examen mai ales în Bucureşti, dar şi în Timişoara mă determină să cer public Parchetului să se autosesize şi să ancheteze modul în care s-a desfăşurat acest examen sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, un apropiat al acestui guvern profund toxic pentru România. Din informaţiile pe care le-am primit direct de la medicii care au participat la examenul de rezidenţiat, grilele au fost recorectate după presupusa eroare de soft în absenţa unor martori şi cu grava încălcare a legilor în vigoare. Cer de urgenţă demiterea celor responsabili de bătaia de joc la adresa medicilor care au participat la examenul de rezidenţiat din centrele de examinare Bucureşti şi Timişoara" a declarat Ungureanu, potrivit unui comunicat de presă.


Deputatul îi solicită ministrului Sănătăţii să îşi asume responsabilitatea pentru erorile grave comise în centrele universitare din Bucureşti şi Timişoara şi să ia urgent măsurile necesare ca niciun absolvent de medicină să nu fie neîndreptăţit şi persoanele responsabile de organizarea acestui examen să fie urgent demise. În caz contrar, deputatul Emanuel Ungureanu va sesiza Parchetul General.

Mii de studenţi au semnalat nereguli în procesul de corectare a lucrărilor la examenul de rezidenţiat din acest an. Din cauza unor probleme tehnice, grilele de concurs au fost scanate greşit, iar lucrările au fost recorectate, fără ca studenţii să fie de faţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter