Sănătate

Aproape 400 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima lună

Aproape patru sute de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima lună. Numărul îmbolnăvirilor este de 9.626, dar nu s-au mai înregistrat decese. Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în judeţul Braşov.. Număr mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita.

Aproape 400 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima lună Aproape 400 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima lună

Potrivit statisticilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 9.626, cu 393 mai multe faţă de raportarea lunară precedentă, potrivit news.ro.

Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în judeţul Braşov. Număr mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita.


Potrivit ultimei statistici, peste o mie de cazuri confirmate sunt în judeţele Timiş – 1.228, Caraş-Severin – 1.112 şi Arad – 1.014.

De la debutul epidemiei în România, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei.


Cele 34 de decese au fost înregistrate în judeţele Timiş – nouă, Arad - şase, Dolj - şapte, Caraş-Severin - trei şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş.

Boala s-a extins în 41 de judeţe.

Etichete: vaccin rujeola
Ultimele Stiri
abonare newsletter