Sănătate

Heliport la Cluj pentru elicopterul SMURD care nu mai vine?

Primăria Cluj-Napoca şi ISU Cluj au anunţat, miercuri, construirea unui heliport pe amplasamentului unei parcări din zona centrală a oraşului, situată în imediata vecinătate a primăriei, care va fi folosit pentru cazuri medicale de urgenţă.

"Suntem în discuţii, există un proiect preliminar de a face acest heliport deasupra parcajului primăriei, dar trebuie să luăm în calcul toate aspectele referitoare la monumente istorice, referitoare la celelalte instituţii care sunt în zona respectivă şi au clădiri mai înalte. Vom face câteva amenajări la parcaj, va trebui construit un lift exterior", a declarat şeful ISU Cluj, Ion Moldovan.

La rândul său, primarul Emil Boc a spus că primăria clujeană va suporta costurile necesare amenajării heliportului.


"Primăria şi-a exprimat din primul moment acordul de a realiza un heliport, de a face investiţia necesară. Sperăm ca toate avizele să fie obţinute pentru a putea salva vieţi până când se va realiza spitalul regional de urgenţă", a menţionat Emil Boc.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat promite de cel puțin patru ani că elicopterul SMURD care va deservi din judeţul Sălaj Regiunea de Nord-Vest ar putea deveni funcţional din acest an.


Raed Arafat preciza anul trecut că s-a ales județul Sălaj în detrimentul județului Cluj pentru ca zona de acoperire a elicopterului să nu se suprapună cu a celui din Mureș. Responsabilitatea operării pe linie medicală va reveni însă Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, care va răspunde de organizarea activității medicale și de elicopter în cadrul SMURD-ului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter