Sănătate

Boala declanșată de exercițiile fizice de intensitate ridicată

Durerile musculare reprezintă un simptom obișnuit după o ședință de exerciții de intensitate ridicată. Însă, când durerile devin foarte puternice, acestea pot anunța o afecțiune care îți poate pune viața în pericol.

Boala declanșată de exercițiile fizice de intensitate ridicată sursa foto descopera.ro

Dacă experimentezi dureri, amețeală, greață după un antrenament intens, este posibil să suferi de rabdomioliză, o afecțiune rară și, de multe ori, fatală, scrie digi24.ro. Această boală poate fi provocată de exercițiile de intensitate ridicată, avertizează specialiștii. Rabdomioliza se produce când musculatura este lucrată puternic, fibrele sunt distruse și eliberează conținutul toxic în sânge. Substanțe eliminate dăunează rinichilor și provoacă dureri, inflamație și, în anumite cazuri, cedarea organelor.

Deși această afecțiune este întâlnită des în profesii care presupun muncă fizică intensă, medicii susțin că a crescut și numărul spitalizărilor în cazul celor care se antrenează intens în sala de gimnastică, în special al celor care fac spinning. Într-un studiu publicat de The American Journal of Medicine, 46 de cazuri de rabdomioliză au fost diagnosticate de aceeași echipă de medici, toate provocate după cursuri de spinning, 42 dintre pacienții fiind la prima ședință de antrenament.

Etichete: exercitii fizice
Ultimele Stiri
abonare newsletter