Sănătate

Sistemul informatic al cardului de sănătate este din nou funcţional. La Cluj, medicii lucrează normal

Luni dimineaţa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că defecţiunea a fost reparată. Majoritatea medicilor de familie cu care Monitorul de Cluj a stat de vorbă au declarat că sistemul informatic este funcţional şi pot lucra bine.

Sistemul informatic al cardului de sănătate este din nou funcţional. La Cluj, medicii lucrează normal Sistemul informatic al cardului de sănătate este din nou funcţional. La Cluj, medicii lucrează normal

Medicii de familie din Cluj au confirmat faptul că se poate lucra din nou cu sistemul informatic. Ioan Mureşan, medic de familie în Cluj-Napoca a declarat că lucrează online, sistemul fiind funcţional. Acelaşi lucru a fost confirmat şi de medicul de familie Călin Florescu, din Cluj-Napoca. Acesta a precizat că săptămâna trecută au fost probleme la sistem. “Săptămâna trecută puteam lucra offline dimineaţa şi după masă introduceam datele în sistem, deci lucram online doar după amiaza. Am avut câteva erori la carduri, am avut vreo 10-15 carduri care eu fost invalide, dar a fost doar o eroare care s-a remediat. Acum putem lucra normal, online”, a explicat Călin Florescu.

Duminică, sistemul informatic a fost închis. Seara însă, CNAS a anunţat că luni dimineaţa, defecţiunea va fi remediată. Astfel, în urmă cu câteva ore, CNAS a anunţat că sistemul este funcţional. “Echipa tehnică a CNAS a reuşit să rezolve problema constatată ieri (14.02.2016) cu privire la indisponibilitatea semnării prin card. Începând cu ora 10.15 (15.02.2016) platforma informatică PIAS este funcţională în parametrii proiectaţi”, se arată în anunţul postat pe site-ul instituţiei.


Cu toate că la Cluj medicii de familie lucrează normal, Societatea Naţională de Medicina Familiei a transmis un comunicat de presă prin care anunţă că medicii vor acorda luni consultații numai copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card. "Astăzi, 15 februarie, medicii de familie vor acorda numai consultații fără card, prevăzute ca obligativitate în contract, copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card. În ciuda recomandărilor făcute de CNAS, asigurații care au card de sănătate nu pot primi servicii medicale dacă sistemul CEAS nu funcționează. De asemenea, anunțăm populația că medicii de familie vor asigura urgențele la cabinete, dar fără a elibera documente în relația contractuală cu un partener care nu este capabil să asigure minimum necesar populației plătitoare", informează Societatea Națională de Medicina Familiei.

Clujenii trebuie să ştie însă că la Cluj medicii de familie lucrează online şi se pot elibera reţete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter