Sănătate

Campania de vaccinare antigripală, la sfârşit

Numărul mic de cazuri de gripă înregistrate în această iarnă a dus la încheierea campaniei de vaccinare împotriva bolii de sezon.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat joi că campania de vaccinare antigripală, pentru sezonul 2013-2014, poate lua sfârşit. Motivul este acela că au fost înregistrate puţine cazuri de gripă comparativ cu anii precedenţi precum şi faptul că imunizarea organismului se produce în interval de trei săptămâni de la vaccinare. Adică, o persoană care se vaccinează astăzi ar fi protejată de gripă abia la sfârşitul lunii februarie, dată la care nu se mai impune acest lucru.

Totodată, Eugen Nicolăescu a făcut un apel către medicii de familie cărora le-a transmis că: “îi rog pe medicii de familie care mai au stocuri să încerce să convingă persoanele cu riscuri foarte mari să se vaccineze în această perioadă”.


La Cluj au ajuns la începutul lunii decembrie, un număr de 12.500 de vaccinuri antigripale. Acestea au fost distribuite în scurt timp medicilor de familie şi spitalelor şi a început vaccinarea gratuită a persoanelor bolnave, gravidelor şi a cadrelor medicale.

Luna trecută, medicii de familie le-au transmis reprezentanţilor  Direcţiei de Sănătate Publică Cluj că ar mai avea nevoie de 500 de vaccinuri pentru ca toate persoanele să fie vaccinate antigripal.


Conform reprezentanţilor Institutului Naţional de Sănătate Publică în sezonul 2013-2014, la nivel naţional, au fost înregistrate un număr de 23 de cazuri de gripă, pe când în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost 67.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter