Sănătate

Gripa şi-a făcut apariţia la Cluj

Lipsa vaccinurilor antigripale a făcut ca o persoană din Cluj să fie depistată cu gripă – rezultatul a fost confirmat de analizele făcute în laborator.

Nici urmă de vaccin antigripal gratuit în Cluj. Stocul Direcţiei de Sănătate Publică a fost demult epuizat, iar deocamdată nici nu se ştie când va fi distribuită cea de-a doua tranşă. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a anunţat zilele trecute că vaccinurile vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni, doar că în prezent nu se ştie nimic concret în acest sens.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, în judeţul nostru au ajuns un număr de 12.500 de vaccinuri antigripale din cele 53.000 câte au fost comandate. Acestea au fost distribuite medicilor de familie, spitalelor, personalului auxiliar şi au fost epuizate în scurt timp de când au fost aduse. Aşadar, cei care vroiau să se protejeze împotriva bolii se sezon trebuiau să-şi cumpere vaccinul antigripal din farmacii.


Lipsa vaccinului antigripal a făcut ca o persoană din Cluj să se îmbolnăvească cu gripă – aceste rezultat au reieşit în urma unor analize făcute în laborator. Datele reies din raportul întocmit de către reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică Cluj pentru perioada 13-19 ianuarie.

Conforma aceluiaşi raport, în această perioadă, au mai fost depistate 4.508 de persoane care au suferit de infecţii acute ale căilor respiratorii şi alte 697 de persoane diagnosticate cu pneumonii.


Ministerul Sănătăţii anunţa anul trecut că pentru campania de imunizare gratuită contra gripei din sezonul rece 2013 - 2014 vor fi disponibile un milion de doze de vaccin antigripal - 600.000 din import şi 400.000 de la Institutul Cantacuzino.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter