Sănătate

Cum poți preveni reumatismul la picioare?

Sunt tot mai multe persoane care prezintă probleme reumatice la picioare şi totuşi merg mult timp cu dureri pentru că poartă încălţămintea nepotrivită.

Potrivit medicului Tania Bejan, medic specialist Ropharma, cel mai recomandat pentru persoanele care suferă de astfel de afecțiuni este să poarte încălțăminte comodă pentru a nu pune presiune pe talpa piciorului iar acestea trebuie să fie obligatoriu din piele naturală sau să aibă șireturi.

“Cel mai bine este să purtati încălţări cât mai comode, care nu pun presiune pe talpa piciorului şi nu vă strâng. Acestea trebuie obligatoriu să fie din piele sau să prezinte şireturi şi o talpă cât mai flexibilă, care atenuează eventualele şocuri. De asemenea, deşi hrana nu are niciun efect asupra artrozei, există indicaţii conform cărora o dietă cu legume şi fructe sau acizi graşi nesaturaţi poate ajuta la diminuarea durerilor. Evident, trebuie mentinută o greutate corporală constantă, deoarece persoanele care se îngraşă necontrolat prezintă riscul de a pune presiune pe articulaţii “susţine dr. Tania Bejan, medic specialist Ropharma.


Cum tratăm afecţiunile reumatice în timpul iernii?

Printre cele mai frecvente boli declanşate şi agravate de expunerea la frig sau umiditate, sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afecţiuni. Bolile reumatice afectează aproximativ 80% din populaţie, iar incidenţa acestora creşte odată cu vârsta, fiind  adesea răspândite la persoanele trecute de 70 de ani. Toate tipurile de afecţiuni reumatice sunt declanşate de temperaturile scăzute, deoarece receptorii de la nivelul oaselor devin mai sensibili din cauza frigului, umezelii si schimbărilor atmosferice, producând astfel acutizarea durerilor.


Un remediu neobişnuit însă eficient pentru afecţiunile reumatice este cartoful. Sucul acestuia conţine săruri minerale vitale  întăririi sistemului osos, asigurând simultan şi eliminarea factorilor toxici care agravează simptomele şi durerile reumatice.

Articol scris de Andrada Meseşan.

Etichete: sanatate
abonare newsletter