Sănătate

Înfășarea afectează dezvoltarea șoldurilor copiilor

Părinții care recurg la tehnica tot mai populară a înfășării copiilor pun în pericol sănătatea acestora, avertizează chirurgii ortopezi.

Tehnica presupune înfășurarea corpului copilului în scuteze și este folosită pentru a-i calma pe copii și a-i împiedica să plângă. Cu toate acestea, profesorul Nicholas Clarke, de la Southampton University Hospital, susține că înfășarea va afecta dezvoltarea șoldurilor copiilor. De asemenea, Colegiul Regal al Moașelor și alți experți recomandă părinților să evite înfășarea prea strânsă a copiilor, conform BBC News, preluat de Mediafax.

"În opinia mea, înfășarea nu ar trebui utilizată, deoarece nu există niciun beneficiu de sănătate", explică Clarke. S-a revenit recent la înfășăre ca urmare a presupusului său efect paliativ asupra plânsului excesiv și a colicilor și pentru că ajută la venirea somnului. Dar pentru a permite o dezvoltare sănătoasă a șoldului, picioarele ar trebui să se poată îndoi, ca să permită dezvoltarea naturală a articulațiilor șoldului, explică el în publicația Archives of Disease of Childhood.


La rândul său, Jane Munro, de la Colegiul Regal al Moașelor, a declarat că această tehnică "aparent inofensivă" ridică "probleme semnificative" pentru copil, existând riscul supraîncălzirii copilului și chiar decesului subit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter