Sănătate

Membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” Cluj protestează astăzi în stradă

Membrii sindicatului „Solidaritatea Sanitară” Cluj vor ieși astăzi, la ora 14.30, în faţa Prefecturii, solicitând aplicarea măsurilor strategice de reformă a sănătății propuse de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România.

Membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” Cluj protestează astăzi în stradă Membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” Cluj protestează astăzi în stradă

“Dorim ca toate aceste proteste să amplifice „presiunea argumentelor” pe care am exercitat-o deja asupra Ministerului Sănătății pe calea numeroaselor propuneri și proiecte pe care le-am înaintat de la începutul acestui an până în prezent precum și prin intermediul participării la grupurile de lucru ale acestei instituții. Protestele noastre constituie atât o formă de presiune asupra Ministerului Sănătății și a Guvernului pentru a adopta măsurile de reformă pe care le-am solicitat cât și o formă de conștientizare a populației asupra situației în care se găsește sănătatea șI salariații care-și desfășoară activitatea în acest sector”, au explicat reprezentanții Federației.
Cei peste 2000 de membri ai Federației „Solidaritatea Sanitară” din România vor susține prin protestele lor revendicările care au fost înaintate Ministerului Sănătății, ce vizează îmbunătățirea relațiilor de muncă și a cadrului de desfășurare a dialogului social.

Reprezentanții organizației au participat ieri la negocierile desfășurate în cadrul Comisiei de dialog social de la Ministerul Sănătății pe tema majorității proiectelor de lege propuse de minister. “Una din temele abordate în cadrul acestor negocieri a constituit-o proiectul legii malpraxisului, care este în continuare într-o formă nemulțumitoare, nefiind adoptată cea mai bună soluție, ce ar putea avantaja atât salariații dar și pacienții. Deoarece considerăm că protestele trebuie să fie însoțite de un set de documente strategice care să indice calea pe care pot fi îndeplinite revendicările, contribuind astfel la identificarea celor mai bune soluții, am înaintat și cu această ocazie reprezentaților Ministerului punctele noastre de vedere și documente care demonstrează necesitatea adoptării lor”, au mai spus reprezentanții federației.
 

abonare newsletter