Sănătate

Află portretul “victimei perfecte” pentru ţânţari

Ţânţarii preferă să se hrănească cu sânge de tip O, iar tipul A nu le este deloc pe plac. Le plac oamenii transpiraţi şi cei cărora le miros picioarele. Băutorii de bere sunt de asemenea, preferaţii ţânţarilor.

Un studiu realizat la Universitatea din Florida de o echipă condusă de profesorul de entomologie, Phil Koehler arată că 20% din populaţie este mai atractivă pentru ţânţari.

“Atât metabolismul cât şi corpul oamenilor secretă o chimie unică, la fel de distinctivă ca şi amprenta digitală. Acest lucru joacă un rol important în aflarea dacă o persoană este sau nu un magnet pentru ţânţari”, a declarat doctorul Koehler, potrivit Agerpres. Se pare că ţânţarii au anumite preferinţe atunci când îşi aleg meniul. Tipul de sânge A nu este pe placul lor şi preferă “să aterizeze” pe cei cu sânge de tip 0. Această concluzie se bazează şi pe un studiu japonez realizat de Universitatea Medicală şi Farmaceutică din Toyama, care asigură că majoritatea persoanelor produc o substanţă care permite ţânţarilor să determine tipul de sânge înainte de a fi ciupite.


O altă categorie de persoane care riscă să fie mai mult ciupite sunt consumatorii de bere.

Riscurile cresc şi dacă persoanele se îmbracă în haine închise la culoare. Conform sursei citate, dr. Koehler a creat o listă a culorilor care sunt pe placul ţânţarilor: negru (cel mai atractiv, roşu (foarte atractiv), gri şi albastru (neutru), verde şi galben (mai puţin atractiv).


Transpiraţia îi ajută pe ţânţari să-şi aleagă victimele, motiv pentru care probabilitatea de a fi ciupiţi în timpul practicării unui sport creşte semnificativ. De asemenea, mirosul picioarelor este irezistibil pentru ţânţari.

abonare newsletter