Sănătate

Loboda face minuni pentru organism. Vezi pentru ce afecțiuni este indicată!

Loboda este o plantă care are foarte multe efecte benefice pentru organismul uman: ajută la detoxifierea şi curăţarea sângelui, stimulează organismul și previne riscul de accident vascular.

Loboda conţine de două ori mai multă vitamina C decât kiwi-ul sau lămâia, cantităţi importante de fier şi de vitamina K – care cresc rezistenţa vaselor sangvine şi reduc riscul de accident vascular.


Loboda are efect uşor laxativ şi joacă un rol important în curăţarea sângelui. Pentru aceasta nu e nevoie de ceaiuri sau de tincturi sofisticate, ci planta poate fi folosită, pur şi simplu, în ciorbe sau salate.


Planta mai conţine șI pigmenţi antioxidanţi, care ajută organismul să se regenereze, încetineşte procesele de îmbătrânire şi este un bun remineralizant și stimulează metabolismul.


Consumul regulat de lobodă este eficient în ameliorarea sau tratarea acneei, astmului, chisturilor ovariene ori alergiilor, ea având un excelent efect mineralizant şi vitaminizant. Din acest motiv, loboda este utilă şi pentru tratarea tusei, a gâtului inflamat şi a gutei. În aceste situaţii se obţin rezultate mai bune dacă fiertura e amestecată cu puţin oţet, miere şi sare, potrivit doctorulzilei.ro.


Sub formă de infuzie planta este utilă în tratarea afecţiunilor pulmonare şi a durerilor de stomac.

Ultimele Stiri
abonare newsletter