Sănătate

Din 2015 va fi posibilă naştera de copii cu TREI părinţi

Guvernul britanic a aprobat și sprijină procedura numită transfer mitocondrial. Prin acest tratament copii vor putea fi feriți de moștenirea unor boli ereditare, însă vor avea material genetic de la trei părinți, conform Evz.ro.

Primul copil care va avea două mame și un tată se va naște în 2015. Copilul va moșteni de la parinti ADN-ul nuclear, iar de la donator ADN-ul mitocondrial, scrie The Guardian.

Cercetarea a fost începută la Universitatea Newcastle și are în vedere reducerea cazurilor de copii care moștenesc boli mitocondriale de la părinți. Tehnica presupune înlocuiri ADN-ului cu probleme din ovulul mamei cu material genetic dintr-un ovul provenit de la un donator.


Aproximativ 6.500 de persoane se nasc cu aceste boli care afectează inima, creierul și mușchii. Acest proces le va permite permite femeilor afectate de boli ereditare grave sa aibă copii sanatoși.

Marea Britanie este prima țară care aprobă transferul mitocondrial, iar Guvernul urmeză să publice până la sfârșitul anului prevederile legale cu privire la această procedură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter