Sănătate

Asistenţă psihologică gratuită pentru victimele accidentului din Muntenegru

O echipă de psihologi, specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, şi-au anunţat intenţia de a sprijini autorităţile române în cazul accidentului rutier care a avut loc duminică în Muntenegru. Aceştia vor acorda asistenţă psihologică gratuită post-traumă pentru victimele şi pentru rudele apropiate ale acestora a anunţat Colegiul Psihologilor din România, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, în urma acceptului secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, Colegiul Psihologilor din România a alcătuit o echipă de psihologi, specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, care urmează să acorde servicii de asistenţă psihologică.

Membrii echipei de psihologi vor merge la cele patru spitale din Capitală unde se află răniţii din accident şi vor sta de vorbă cu ei şi cu familiile acestora. De asemenea, psihologii vor merge la Piteşti şi la Curtea de Argeş, unde vor consilia psihologic familiile victimelor accidentului din Muntenegru.

În toate demersurile, echipa de psihologi va colabora cu specialiştii din sistemul public de sănătate şi din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

"Atât răniţii, cât şi familiile celor răniţi sau decedaţi în acest tragic accident au nevoie de ajutor şi consiliere psihologică în aceste momente grele. De aceea, am lansat public printre membrii noştri apelul de a sări în ajutorul celor afectaţi, iar până în prezent deja s-au oferit deja un număr mare de voluntari ", a declarat prof. univ. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter