Sănătate

Dacă folosești aceste trei fraze, ești mai rezilient și mai sigur decât marea majoritate a oamenilor

Viața ne pune adesea la încercare cu greutăți și provocări. Unii oameni reușesc însă să treacă mai ușor peste aceste momente dificile datorită rezilienței. Ce îi deosebește pe cei rezilienți de ceilalți?

Puterea celor trei fraze folosite de oamenii siguri. Foto: pexels.com Puterea celor trei fraze folosite de oamenii siguri. Foto: pexels.com

Conform experților în psihologie, ei se bazează adesea pe puterea unor fraze simple, care îi ajută să privească obstacolele ca oportunități de învățare și creștere personală.

Prima frază recomandată este „Am nevoie de ceva timp".


Trei fraze puternice te pot face mai rezilient și mai sigur

Specialiștii subliniază că este important să ne acordăm răgazul necesar pentru a procesa emoțiile puternice precum stresul, furia sau dezamăgirea, înainte de a lua decizii importante. 

Brené Brown, autoare de bestseller și expertă în leadership, a explicat că „nucleul rezilienței este de fapt compasiunea de sine". 


Prin urmare, este vital să nu alunecăm în autocritică și să nu grăbim procesul de vindecare emoțională.

CITEȘTE ȘI:
Zodiile norocoase ale verii. Cine va fi fericit în acest sezon estival?

A doua frază la care apelează persoanele reziliente este „Pot să mă descurc cu ceea ce îmi iese în cale". 


Neuropsihologul Judy Ho a arătat că această atitudine pozitivă îi ajută pe oameni să accepte mai ușor situațiile dificile, să renunțe la fixarea pe un anumit rezultat și să caute soluții alternative pentru a-și atinge obiectivele. Este vorba despre capacitatea de a te adapta în loc de a fi copleșit de circumstanțe.

Trei fraze care te vor ajuta să treci peste obstacole

Iar a treia frază puternică este un simplu „Nu". Psihologii atrag atenția asupra importanței de a stabili limite sănătoase și de a refuza solicitările care ne depășesc capacitățile, pentru a evita epuizarea, scrie cnbc.com.


„Este important să vă cunoașteți pragul, limitele și să le respectați înainte de a vă epuiza", a precizat Jessica Jackson, expert în reziliență.

În esență, specialiștii recomandă aceste trei fraze pentru că promovează înțelepciunea emoțională, gândirea pozitivă, stabilirea de limite și ascultarea nevoilor personale în perioade dificile.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Somnul ajută la curățarea creierului de toxine. Sau nu?

abonare newsletter