Sănătate

Bebeluș în stare critică, transportat de urgență de la Bistrița la Cluj-Napoca cu un elicopter SMURD

Un bebeluș în vârstă de doar 8 ore, aflat în stare critică, a fost transportat miercuri de la Bistrița la Cluj-Napoca cu un elicopter SMURD, pentru a fi salvat.

Nou-născut diagnosticat cu detresă respiratorie, transportat cu elicopterul SMURD de la Bistrița la Cluj-Napoca, pentru a fi salvat/Foto: Inspectoratul General de Aviație al MAI Facebook.com Nou-născut diagnosticat cu detresă respiratorie, transportat cu elicopterul SMURD de la Bistrița la Cluj-Napoca, pentru a fi salvat/Foto: Inspectoratul General de Aviație al MAI Facebook.com

 

 


Un elicopter SMURD de la Târgu Mureş a fost solicitat să intervină de urgenţă în Bistriţa, miercuri seara, pentru a sprijini eforturturile de salvare a vieţii unui bebeluş în vârstă de doar 8 ore, aflat în stare critică, potrivit unei informări publicate de Inspectoratul General de Aviaţie al MAI. 

 


Nou-născutul, diagnosticat cu detresă respiratorie

Bebelușul a fost diagnosticat cu detresă respiratorie, fiind necesară transferarea micuțului, de urgență, la o unitate spitalicească din Cluj-Napoca.

„Echipajul elicopterului a procedat la preluarea și transferarea bebelușului la Cluj-Napoca, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale, în vederea continuării investigațiilor și administrarea tratamentului necesar”, potrivit sursei citate. 


Potrivit Inspectoratului General al Aviației, elicopterele şi avioanele SMURD execută în mod regulat misiuni de transport neonatal, pe parcursul lunii trecute fiind înregistrate 19 intervenţii aeriene pentru salvarea bebeluşilor aflaţi în stare critică.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fată de 12 ani cu anevrism cerebral, transferată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter