Sănătate

Alertă la Lidl! Un produs probabil contaminat cu SALMONELLA a fost retras de urgență de pe rafturile tuturor magazinelor din țară.

Lidl a retras de urgență de pe rafturile magazinelor, un produs posibil contaminat cu Salmonella.

Nuggets de pui/ Foto: pixabay.com Nuggets de pui/ Foto: pixabay.com

 

ANSVSA a anunțat că un anume produs de tip „Nuggets de pui” a fost retras de pe rafturi din acest motiv sanitar


 

Nu este pentru prima dată când magazinele Lidl au probleme mari cu produsele de pe rafturi. Acum o săptămână, Lidl a retras de la raft și produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250ml”, pe motiv că este contaminat cu patulină.


Produsul retras din magazinele Lidl/ Sursa: ANSVSA

„Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul Culinea Nuggets cu pui 500 g cu termenul de valabilitate 03.02.2025, din lotul cu numărul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezență Salmonella.  
În cazul lotului vizat, nu se poate exclude prezența bacteriei salmonella în produs. Clienții nu trebuie să 
consume sub nicio formă produsul afectat. 
Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul GEKA și Lidl România au reacționat fără întârziere și au retras acest produs de la vânzare.   
Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar și fără prezentarea bonului fiscal”, a transmis ANSVSA.

Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe. La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Produs contaminat cu micotoxina, retras de pe rafturile unui lanț de magazine. Românii, îndemnați să returneze produsul.

Lidl mai retrage un produs de pe rafturi. Conține un alergen care nu este menționat pe etichetă.

abonare newsletter