Sănătate

Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Sunt nesănătoase și îngrașă!

Postul Paștelui reprezintă una dintre cele mai importante perioade de post din calendarul liturgic ortodox.

 

 


Postul Paștelui este o perioadă de pregătire spirituală și purificare înainte de sărbătoarea Învierii Domnului. Postul Paștelui începe în fiecare an în ziua de luni, durează 40 de zile și nu înseamnă doar abstinență alimentară, ci și o pregătire spirituală intensă.


Pe durata Postului este interzis consumul de alimente de origine animală, cum ar fi carne, ouă și produse lactate. Miercurea și vinerea sunt zile de post mai stricte, când se evită și uleiurile. 


În postul Paștelui se recomandă consumul de legume și fructe proaspete, bogate în fibre și nutrienți. În ultimii ani, practicile alimentare asociate acestui post în credința ortodoxă, s-au schimbat, pe măsura apariției pe piață a diverselor produse de post pe a căror etichetă se regăsesc extrem de multe ingrediente nesănătoase. Pe lângă riscul acumulării kilogramelor în plus, acest tip de produse au o valoare nutritivă redusă pentru organism.

Citește AICI continuarea articolului: Care sunt sfaturile nutriționistului Șerban Damian privind alimentele de evitat și alternativele sănătoase recomandate în timpul postului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PEDITEL a împlinit 10 ani. 750.000 de copii bolnavi au fost ajutați gratuit.

Semnal de alarmă! Practicarea jocurilor video timp de cel puţin trei ore pe zi, asociată cu probleme fizice.

abonare newsletter