Sănătate

Teste gratuite Babeș-Papanicolaou și HPV la Cluj Arena în 08 și 09 Noiembrie (P)

Unitatea mobilă de testare gratuită a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca se întoarce la Cluj Arena pentru încă 2 zile de testare gratuită Babeș-Papanicolaou și HPV.

În zilele de 08 și 09 Noiembrie între orele 10:00-18:00 la Cluj Arena sunt așteptate toate doamnele cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani (asigurate sau neasigurate) care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud pentru un test de screening al cancerului de col uterin. 

Pentru programări sunați la numărul de telefon 0215 277 598. Vor fi testate și femeile care nu au programare. Cele cu programare vor avea prioritate. 


Condiţii de testare

  • Testul Babeş-Papanicolaou se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani
  • Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani 
  • Pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/CI, cu domiciliul în Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud) și care nu au mai beneficiat de un test gratuit de screening al cancerului de col uterin în cadrul programului. 
  • Sunt eligibile doar femeile cu uterul prezent, fără istoric de histerectomie totală sau fără un diagnostic confirmat de cancer de col uterin 

Mai multe informații despre cancerul de col uterin găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu, accesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391


Integrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/257/4/9/120798 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Ultimele Stiri
abonare newsletter