Sănătate

Operație, în premieră națională, la Spitalul Județean Cluj. Viața unui pacient de 62 de ani a fost salvată

O nouă intervenție chirurgicală de excepție în cadrul departamentului de radiologie intervențională a făcută, joi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (SCJU).

sursă foto Facebook Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca sursă foto Facebook Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca

 

Echipa condusă de dr. Horațiu Coman, medic primar chirurgie vasculară, a efectuat embolizarea unei malformații arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizând în premieră națională materiale de embolizare speciale pe bază de polimeri (Shape Memory Polymer). 


Dr. Horațiu Coman a venit în SCJU Cluj  în anul 2022, după o experiență de 11 ani în clinici de prestigiu din Germania. Astăzi, echipa medicului Coman a fost întregită de dr. Mihai Crețeanu, medic primar radiologie intervențională din Cadrul Spitalului Județean Suceava și dr. Dan Duma, coordonatorul departamentului de specialitate din cadrul SCJU Cluj.

„SCJU Cluj a făcut o prioritate din adoptarea  ultimelor practici din domeniul radiologiei intervenționale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor și a timpului de recuperare a pacientului. Următorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispoziția pacienților, fără restricții, chiar dacă consumabilele utilizate în astfel de intervenții au un preț destul de mare. Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de intervenții chirurgicale făcute cu ajutorul angiografului de înaltă performanță, în șase luni de la punerea în funcțiune”, transmit reprezentanții spitalului. 

CITEȘTE ȘI:

Paralizie după anestezie? Medic clujean: „Risc mai mare să mori singur în propria casă.” VIDEO în acțiune în sala de operație

Chirurg, prins în flagrant în timp ce primea mită de 10.000 lei pentru o operație

VIDEO. O noapte de gardă la Untold. Paramedic: „Unele cazuri au ajuns la spital, s-a intrat de urgență în operație”

Ultimele Stiri
abonare newsletter