Sănătate

O fetiță de 7 luni a murit din cauza gripei! A fost transferată de urgență la Cluj, dar medicii nu au putut să o salveze

O fetiță de numai 7 luni din Bistrița-Năsăud care s-a îmbolnăvit de gripă a murit în spital la Cluj. Copila nu avea alte boli.

O fetiță de 7 luni a murit de gripă în spital la Cluj / Foto: depositphotos.com O fetiță de 7 luni a murit de gripă în spital la Cluj / Foto: depositphotos.com

 

 


Gripa și infecțiile respiratorii fac ravagii în această perioadă, primul sezon rece după ce pandemia de COVID-19 s-a încheiat. O fetiță de 7 luni bolnavă de gripă a murit deși nu avea alte afecțiuni.

 


Fetița era din Bistrița-Năsăud, județul care a înregistrat în luna ianuarie 13 decese din cauza gripei, potrivit datelor transmise de DSP, scrie bistriteanul.ro.

Conform șefei Direcției de Sănătate Publică BN, majoritatea deceselor au fost înregistrate la persoane de peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni, însă au existat excepții de vârstă.


Printre aceste excepții se numără fetița de 7 luni, care a fost transferată în Cluj la spital, unde a și murit:

„E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză”, a explicat șefa DSP BN, Anca Andrițoiu, potrivit sursei citate.


Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Ce să faci când copilul are o infecție respiratorie și când să-l duci la medic? Află aici recomandările medicilor clujeni.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Perioada de vârf a sezonului gripal ar putea fi atinsă săptămâna viitoare. „Numărul de cazuri este mare şi am înregistrat deja şi primele decese”

Sute de cazuri de gripă în Cluj în ultima săptămână

Ultimele Stiri
abonare newsletter