Sănătate

Studentă la UMF Cluj pe timp de zi, salvator noaptea! O tânără cu suflet mare luptă contracronometru alături de pompieri

O studentă de la UMF Cluj-Napoca luptă alături de pompieri ca să salveze vieți după ce termină cursurile de la facultate și în timpul său liber. La 22 de ani, tânăra are deja peste 3.900 de ore lucrate „cot la cot” cu echipajele ISU.

Ioana, studentă la UMF Cluj, la doar 22 de ani își dedica tot timpul liber salvării oamenilor / Foto: Facebook - Ministerul Afacerilor Interne Ioana, studentă la UMF Cluj, la doar 22 de ani își dedica tot timpul liber salvării oamenilor / Foto: Facebook - Ministerul Afacerilor Interne

 

 


Ioana sau „Io”, cum îi spun apropiații, este o tânără în vârstă de 22 ani, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” (UMF) din Cluj-Napoca, la specializarea Asistență Medicală Licențiată.

De mai bine de 5 ani, atunci când termină cursurile și în zilele ei libere, tânăra se dedică în totalitate salvării semenilor săi, alături de pompieri.  


„Și-a dorit încă din copilărie să dăruiască timp și dragoste celor din jurul ei și a reușit, spunem noi”, spun reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, care au realizat o postare pe Facebook despre această minunată tânără, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor, pe 5 decembrie.

Deși se află la o universitate extrem de grea și solicitantă, Ioana a reușit să acumuleze peste 3.900 de ore lucrate alături de echipajele ISU, iar de 4 ani este coordonatorul voluntarilor SMURD de la Detașamentul 1.


„Astăzi, de Ziua Internațională a Voluntarilor, îți mulțumim Ioana, ție și celorlalți voluntari. Reprezentați adevărate exemple pentru cei care doresc să aleagă un «job» al sufletului. «Salvator din Pasiune» este numele familiei în care peste 6.700 de voluntari din întreaga țară luptă contracronometru alături de pompieri. La mulți ani, oameni frumoși!  Vă mulțumim pentru tot! P.S. Și tu poți fi Salvator din Pasiune!”, a mai transms Ministerul Afacerilor Interne, pe data de 5 decembrie.

CITEȘTE ȘI:

Primele intervenții ale unei tinere cu Ambulanța Cluj. „Am văzut cazuri care m-au marcat sufletește”

Este nevoie de sânge! Clujenii, chemați la donare de către studenții UMF Cluj: „Toamna se numără eroii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter