Sănătate

37 de persoane s-au infectat cu virusul West Nile în România! Ce recomandări fac medicii ca să nu te îmbolnăvești

37 de cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost depistate în România, dintre care 14 sunt numai din ultima săptămână. Medicii ne recomandă să luăm niște măsuri ca să nu ne îmbolnăvim.

Ce recomandări fac medicii ca să nu te îmbolnăvești cu virusul periculos West Nile / Foto: depositphotos.com Ce recomandări fac medicii ca să nu te îmbolnăvești cu virusul periculos West Nile / Foto: depositphotos.com

 

 


Un număr de 14 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total ajungând la 37, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 


Cele 37 de cazuri au fost înregistrate de la începutul supravegherii infecţiei cu acest virus, adică 6 iunie, până la data de 15 septembrie.

Un număr de 18 cazuri s-au înregistrat în Bucureşti. Pe judeţe situaţia este următoarea: Botoşani (1), Brăila (2), Braşov (1), Constanţa (3), Dâmboviţa (2), Galaţi (2), Giurgiu (1), Ilfov (3), Iaşi (3), Olt (1). Patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile au avut dublă expunere: două în Bucureşti şi în judeţul Constanţa şi alte două în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.


S-au înregistrat două decese: unul în judeţul Constanţa şi cel de-al doilea în judeţul Brăila.

Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.


Simptomele infecției severe (encefalită West Nile sau meningită) pot include dureri de cap, febră mare, rigiditate a gâtului, slăbiciune musculară, stupoare, dezorientare, tremor, convulsii, paralizie și chiar comă. Virusul West Nile poate provoca boli grave și, în unele cazuri, deces, potrivit health.ny.gov.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

12 cazuri de infectare cu virusul West Nile. O persoană de 87 de ani a decedat

Primele cazuri de infectare cu virusul mortal Marburg, CONFIRMATE oficial. Transmitere și simptome ale virusului

Ultimele Stiri
abonare newsletter