Politică

Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei

Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a republicilor separatiste din estul Ucrainei

Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei

 

Vladimir Putin a  recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk, o mutare care ar putea să ducă la invadarea Ucrainei în următoarele zile.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin din Rusia. După, înainte și după Al Doilea Război Mondial Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria. În 1954 Hrușciov a dăruit Crimeea Ucrainei. Așa a fost formată Ucraina modernă”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul rus a acuzat Ucraina că a furat gaz și a dat de înțeles că Rusia a fost „jefuită” în 1991 când Uniunea Sovietică s-a dezintegrat.


„Principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greșite. Este o rușine că pe aceste principii am construit fără să ne gândim la viitor. Liderii de atunci au fost convinși că au reușit să rezolve conflictele naționaliste, dar aceste probleme au fost doar o bomba cu ceas care s-au acutizat în anii 80 și a dus la separarea de Uniunea Sovietică”, a mai spus Putin.

Putin se teme de aderarea Ucrainei la NATO


În opinia lui Vladimir Putin, o aderare a Ucrainei la NATO este o ameninţare directă pentru securitatea Rusiei, Putin subliniind că legea fundamentală a Ucrainei nu permite baze militare străine pe teritoriul ţării. El a reluat declaraţia potrivit căreia Rusiei i s-a promis în trecut că NATO nu se va extinde, dar că s-a întâmplat exact contrariul.

Putin a adăugat că Ucraina intenţionează să se doteze cu arme nucleare şi că această ţară dispune de tehnologia nucleară sovietică.

Liderul rus a acuzat Kievul că în trecut a furat gaz rusesc şi a folosit energia pentru a şantaja Rusia. Potrivit lui Vladimir Putin, Ucraina nu are tradiţie ca stat naţional şi este condusă de puteri străine, ceea ce îi afectează toate nivelurile de autoritate.
 

CITEȘTE ȘI:

Putin a ordonat începerea unor exerciții nucleare strategice în Rusia

SUA acuză Rusia că și-a sporit numărul soldaților la granița cu Ucraina: „Cea mai semnificativă mobilizare militară în Europa după al Doilea Război Mondial”

abonare newsletter