Politică

Marcel Boloș, propus oficial de PNL pentru Ministerul Digitalizării

Marcel Boloș a fost propus oficial de Partidul Național Liberal pentru funcția de ministru al Digitalizării.

Marcel Boloș, propus ofiial de PNL pentru Ministerul Digitalizării Marcel Boloș, propus ofiial de PNL pentru Ministerul Digitalizării

 

 


Decizia a fost anunțată joi de șeful liberalilor Florin Cîțu, propunerea fiind validată de conducerea partidului. Portofoliul de la Digitalizare era vacant după demisia lui Florin Roman, în 15 decembrie.

 


„A fost validată nominalizarea domnului Boloș în funcția de ministru al Digitalizării (...) Are toată susținerea PNL pentru un mandat de succes”, a spus Cîțu.

Fost ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș a fost propus de filialele din Ardeal. Numirea urmează să fie făcută de premierul Nicolae Ciucă.


Marcel Boloș a fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban. După alegeri, în urma formării coaliției PNL – USR – UDMR, portofoliul a fost preluat de Cristian Ghinea (USR). El a fost numit în decembrie 2021 în funcția de consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, urmând a se ocupa de implementarea PNRR.

Postul de ministru al Digitalizării a devenit vacant după ce Florin Roman a demisionat din funcție în urma scandalului privind diploma de licență și plagiatul, în data de 15 decembrie. În prezent, Virgil Popescu, ministrul Energiei, asigură interimatul la ministerul Digitalizării.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Boloș ar urma să fie propus de PNL pentru Ministerul Digitalizării

Deputatul clujean Sabin Sărmaș, pe lista scurtă pentru ministerul Digitalizării: „Sunt pregătit să accept această provocare. Decizia filialei Cluj, importantă”

abonare newsletter