Politică

Fostul prefect al Clujului a fost numit șeful grupului de lucru pentru înființarea Centrului Cyber al UE la București

Mircea Abrudean, șeful Cancelariei premierului Ciucă, a fost numit luni, 17 ianuarie, în funcția de președinte al grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber, care va fi responsabil de înființarea în București a Centrului Cyber al UE. Structura europeană va gestiona fonduri UE de 2,5 miliarde de euro în materie de securitate cibernetică.

Fostul prefect al Clujului a fost numit șeful grupului de lucru pentru înființarea Centrului Cyber al UE la București Fostul prefect al Clujului a fost numit șeful grupului de lucru pentru înființarea Centrului Cyber al UE la București

 

 


Șeful Cancelariei premierului Ciucă, Mircea Abrudean, a fost numit în funcția de președinte al grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber, care va fi responsabil de înființarea în București a Centrului Cyber al UE.

 


Pe lângă Mircea Abrudean au fost numite în acest grup alte 4 persoane.

Potrivit hotnews.ro, premierul Nicolae Ciucă a semnat luni, 17 ianuarie, o decizie prin care a modificat componența grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber, care va fi responsabil de înființarea în București a Centrului Cyber al UE, structură europeană care va gestiona fonduri UE de 2,5 miliarde de euro în materie de securitate cibernetică.


Decizia de constituire a grupului de lucru a fost luată după ce Guvernul a decis prin Memorandum mutarea responsabilității pentru această structură de la Secretariatul General al Guvernului, condus de Marian Neacșu (PSD), la Cancelaria prim-ministrului.

Fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, a fost numit șef al cancelariei premierului Ciucă în data de 7 decembrie 2021 după ce, din februarie 2021, a ocupat funcția de secretar general adjunct al Guvernului Cîțu


Inițial, un grup de lucru pentru Gli-Cyber a fost înființat la 1 noiembrie 2021 printr-o decizie a Guvernului Cîțu.

Lista grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber:


1. Mircea Abrudean, actualul șef al Cancelariei premierului Ciucă, a fost numit luni, 17 ianuarie, în funcția de președinte al grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber
2. Florina-Alina Pădeanu - consilier de stat în Cancelaria premierului Ciucă, va fi membru în acest grup
3. Bogdan Cătălin Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, va fi membru în acest grup din partea Secretariatului General al Guvernului (SGG)
4. Dragoș Condrea va fi de asemenea membru în acest grup din partea SGG. Ciucă
5. Adrian-Daniel Găvruța - va reprezenta Ministerul Transporturilor în acest grup

CITEȘTE ȘI:

Fostul prefect al Clujului, numit în funcția de șef al cancelariei premierului Ciucă

Ultimele Stiri
abonare newsletter