Politică

Ludovic Orban a demisionat din PNL: „Partidul a ajuns cârpă de şters pe jos pentru PSD”

Ludovic Orban a demisionat luni din PNL și a spus că pentru el partidul „a murit” și că decizia de a face Guvern cu PSD este „absurdă, ineptă”.

Ludovic Orban a demisionat din PNL: „Partidul a ajuns cârpă de şters pe jos pentru PSD” Ludovic Orban a demisionat din PNL: „Partidul a ajuns cârpă de şters pe jos pentru PSD”

 

 


Ludovic Orban a anunţat luni că demisionează din PNL, menţionând că pentru el partidul „a murit” şi a ajuns „cârpă de şters pe jos pentru liderii PSD”.

 


„În momentul de faţă, PNL este o anexă a PSD. Iohannis şi conducerea PSD au dus acest partid istoric, partidul cu cea mai bogată istorie şi tradiţie din întreaga UE, în situaţia de a ajunge cârpă de şters pe jos pentru liderii PSD, în situaţia de a-şi încălca toate angajamentele luate faţă de români, de a readuce la putere un partid toxic împotriva căruia am luptat cu toate forţele de a-l da jos de la putere. (...)

Personal, sunt în situaţia extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forţa în opoziţie faţă de acest proiect nociv pentru România. Îmi voi da demisia din PNL şi voi începe ceea ce înseamnă de fapt a continua să reprezint cetăţenii în mod corect, onest, cinstit, cu devotament, cu respect faţă de drepturile cetăţenilor, faţă de demnitatea cetăţenilor, pe toţi acei români care cred cu adevărat într-un proiect de dezvoltare al României”, a anunţat fostul preşedinte al liberalilor după şedinţa BPN al PNL.


Orban: „Conducerea PNL a dus partidul într-o fundătură”

Orban a adăugat că actuala conducere a PNL a dus partidul „într-o fundătură”.

„Conducerea PNL a dus partidul într-o fundătură, într-un drum fără nicio ieşire şi nu a făcut altceva decât să trădeze grav şi aproape definitiv toate speranţele care au fost puse în noi în alegerile din 6 decembrie şi în general de-a lungul celor 30 de ani. (...) Mă voi consulta cu toţi colegii mei cu care am ţinut legătura în această perioadă, care îmi susţin punctul de vedere şi care au fost categoric împotriva unei alianţe cu PSD, m-au susţinut şi au susţinut refacerea coaliţiei de centru-dreapta şi împreună vom lua decizia cu privire la paşii următori, dar vă spun clar - PNL a murit, e adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze vreodată în ochii oamenilor este un mare naiv”, a mai spus Ludovic Orban.


El a mai susţinut că decizia PNL de a face guvern cu PSD este „absurdă, ineptă”.

Orban a precizat că la şedinţa PNL nu au fost prezenţi 17 lideri de filiale.


„Se spune că răul are loc ca urmare a pasivităţii celor buni. Dacă astăzi toţi cei 17 preşedinţi de filiale care cei mai mulţi dintre ei nu ar fi votat această încropeală politică, acest ghiveci politic numit noul USL, poate am fi reuşit să oprim practic această dramă pentru România”, a mai spus Orban.

CITEȘTE ȘI:

Raluca Turcan, atac DUR la conducerea PNL: „V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine”

Lista miniștrilor PSD trimiși în Guvernul Ciucă. Un clujean, la Ministerul Apărării Naționale

Ultimele Stiri
abonare newsletter