Politică

Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă

Generalul Nicolae Ciucă a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier, după consultările cu partidele politice care au avut loc joi la Cotroceni.

 

 


Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial, joi după-amiază, că a decis să îl desemneze pentru funcția de premier pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă, șeful statului declarându-se „mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare”. Iohannis a făcut anunțul alături de Ciucă, acesta spunând că va negocia cu toate forțele responsabile pentru ca guvernul propus să fie aprobat în Parlament.

 


„Tocmai am încheiat consultările cu partidele pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că este nevoie de o soluție reală, că acum criza politică trebuie să se încheie. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin de politicieni, care a durat deja prea mult. E inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, o situație dramatică în spitale, prețurile la energie cresc. Este nevoie de un guvern cu puteri depline. Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat propus în persoana lui Nicolae Ciucă. Analizând situația, discuțiile, am decis să îl desemnez candidat pentru funcția de premier pe Nicolae Ciucă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ciucă: „Vom negocia cu toate forțele responsabile”

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă a declarat că va începe negocierile cu forțele politice astfel încât să fie alcătuit guvernul în scurt timp.


„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate în aceste momene dificile, pentru a depăși situația de criză în care ne aflăm, pentru ca cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce poate oferi un guvern. Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât în scurt timp să reușim să alcătuim guvernul, iar guvernul propus să fie aprobat în Parlament”, a declarat premierul desemnat.

CITEȘTE ȘI


Guvernul Cioloș a picat la vot. Câte voturi a strâns?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter