Politică

Emil Boc i-a dat replica lui Orban: „Eu am câștigat 5 alegeri. El s-a ascuns după geam în Modrogan”

Congresul PNL pentru alegerea noului lider este tot mai aproape, iar acest lucru ridică tensiunea din interiorul partidului.

Ludovic Orban a reamintit că sub conducerea lui Emil Boc Partidul Democrat Liberal s-a prăbușit, dar edilul Clujului nu a stat prea mult pe gânduri și i-a dat o replică pe măsură lui Orban.

„Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal. Totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau al unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze. (...) Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii - şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi - pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o realitate care doare în PNL. Până la urmă, este partidul dezvoltării României, or, pentru a păstra poziţia preşedintelui partidului de preşedinte PNL (preşedinte al Camerei Deputaţilor - n.r.) am dat trei poziţii importante”, a comentat Emil Boc, luni seară, la Digi24.


Boc i-a amintit lui Orban că s-a ferit să candideze la alegerile prezidențiale din București

„Domnul preşedinte Orban s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să dea Primăria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a ieşit pe locul 3”, a spus edilul din Cluj. „Eu m-am dus, după aceea am câştigat şi (...) am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, deşi câştigasem alegerile locale, şi am lăsat partidul să-şi găsească o soluţie să meargă mai departe”, a adăugat Boc.

abonare newsletter