Politică

Emil Boc, despre mesajul conservator al lui Ludovic Orban: „E în tradiția creștină a PPE”

Declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, în care face referire la legătura partidului cu biserica, dar și la comportamentul celor de la USR PLUS, a stârnit controverse, fiind considerată mult prea conservatoare.

 

 


Primarul Clujului, Emil Boc, care îl susține pe Florin Cîțu la conducerea partidului, a comentat duminică seara, la Digi24, afirmațiile lui Ludovic Orban, care a spus că PNL trebuie să fie un partid puternic legat de biserică. În același discurs, liderul liberal a remarcat că partenerii de guvernare de la USR PLUS „parcă nu s-au născut aici” și că „nu jură pe Biblie, ci doar pe Constituție”.

 


„Partidul Național Liberal face parte din familia Partidului Popular European, unde valorile creștine sunt valori intrinseci și în condițiile acestea, președintele Orban are dreptate că fac parte din fundamentul Partidului Național Liberal, dar cu respectarea, evident, a legilor țării. Partea care ține de jurământ - legea și Constituția prevăd că acest jurământ se poate exercita în oricare dintre formele prevăzute de lege. Sunt însă de acord că avem obligația să ne susținem valorile naționale”, a declarat Emil Boc.

Edilul a afirmat că, la Cluj, reprezentanți ai partidului USR PLUS au fost prezenți la manifestări publice precum ceremonia de Ziua Drapelului.


„Nu știu în alte județe cum a fost, dar eu la Cluj am văzut subprefectul USR la Ziua Drapelului, chiar a condus ceremonia și am apreciat prezența lor acolo, pentru că un popor care nu-și cunoaște istoria, acel popor nu are viitor. Suntem singurii continuatori ai Imperiului Roman, inclusiv ca nume”.

Orban, atac la USR PLUS într-un discurs, la Bacău


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, context în care a afirmat că PNL are nişte parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România, scrie Digi24.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a spus Orban, duminică, la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău.


CITEȘTE ȘI

Deputat de Cluj: „Centura metropolitană, mai importantă decât metroul. Proiectul metroului - nerealist”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter