Politică

Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL, alături de Emil Boc: „PNL are nevoie de un suflu nou”

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că va candida pentru șefia Partidului Național Liberal, în prezența mai multor lideri liberali, inclusiv a primarului Emil Boc.

 

 


Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi oficial candidatura la funcția de președinte al PNL, intrând astfel în competiție cu Ludovic Orban, actualul președinte al partidului.

 


„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a declarat Florin Cîțu.


Alături de Florin Cîțu au fost mai mulți lideri importanți ai partidului printre care Emil Boc, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur sau Vergil Chițac. De asemenea, miniștri precum Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, sau Nicolae Ciucă au fost prezenți la anunțul premierului. În total, peste 40 de lideri ai partidului, miniștri, primari sau președinți de Consilii Județene și parlamentari sunt pe lista susținătorilor lui Cîțu la șefia PNL.

„O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte. (...) Am avut o discuție cu Ludovic Orban și i-am spus că voi câștiga”, a mai spus Florin Cîțu.


De la ora 11, liberalii participă la ședința Consiliului Național, care este organizată în București, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tănase”. Evenimentul reunește 500 de liberali din toată țară și se va desfășura în aer liber. Conform organizatorilor, accesul participanților la eveniment se face în baza adeverinței de vaccinare anti-COVID-19, iar persoanele care nu fac dovada vaccinării sunt testate la fața locului. Principalele puncte pe ordinea de zi a Consiliului Național sunt stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia. Potrivit deciziei Biroului Executiv Național, data propusă pentru Congresul PNL este 25 septembrie.

Un număr de 18 organizații și-au exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban: București, Hunedoara, Caraș Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, sector 1, Sector 2, sector 4, sector 6 București, Mureș, Teleorman, Bistrița, Ilfov, Prahova, Tulcea și Dolj, potrivit Hotnews.ro.


Emil Boc, despre Florin Cîțu: „Eu cred că el este viitorul României și al Partidului Liberal”

În 20 mai, Emil Boc a declarat că îl consideră pe Florin Cîțu cea mai bună opțiune pentru șefia PNL. Edilul Clujului a spus atunci că pentru el este și va rămâne în continuare prioritar Clujul. Emil Boc a declarat că Florin Cîțu este cel mai potrivit om pentru poziția de președinte a partidului. Edilul i-a conturat un portret măgulitor actualului premier al României, subliniind că Florin Cîțu înțelege cel mai bine mecanismele economice.

„Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei. Dacă se adâncește în continuare pandemia, vom avea recesiune, dar dacă lucrurile merg așa cum arată acum, că ieșim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea să reușim să evităm o recesiune economică și de aceea mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice, înțelege bine că locul de muncă este cea mai bună formă de protecție socială, înțelege bine că avem nevoie de reformarea acestei țări cu măsuri concrete și este un om politic recent, venit în această sferă cu foarte multe gânduri pozitive și care își dedică energia pentru ceea ce înseamnă viitorul României”, a declarat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI

„Tandem” Boc-Cîțu la șefia PNL? Premierul și Emil Boc, întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter