Politică

Primăriță din Cluj, numită în Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei

O primăriță din județul Cluj a fost numită în Comisia de monitorizare din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.

 

 


Zona Metropolitană Cluj este reprezentată în Congresul Puterilor Locale și Regionale prin Daniela Elena Mănăilă, primar al comunei Tureni. Elena Mănăilă a fost numită în Comisia de monitorizare (Comisia pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor, de către statele membre, ale Cartei Europene a autonomiei locale), responsabilă de monitorizarea aplicării Cartei europene a autonomiei locale și a Protocolului sau suplimentar privind dreptul de a participa la problemele autorităților locale de către statele membre ale Consiliului Europei care au ratificat aceste instrumente juridice.

 


Membrii care fac parte din Comisia de monitorizare sunt:

Comuna Semlac (județul Arad) – Stoian Letiția, grup politic: ILDG (Grupul independenților și liberal democraților)


Comuna Tureni (județul Cluj) – Mănăilă Elena Daniela, grup politic: EPP (Partidul Popular European)

Comuna Făcăeni (județul Ialomița) – Roșu Nuți, grup politic: EPP


Comuna Tamași (județul Bacău) - Donțu Veronica, grup politic: SOC/G/PD (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților)

„În cadrul Comisiei Europene, noi patru suntem reprezentanții comunelor, eu sunt din partea grupului politic EPP (Partidul Popular European), sunt reprezentanți ai muncipiilor, ai consiliilor județene. Aproximativ de două ori pe ani are loc o întrunire la Comisia Europeană, unde discutăm probleme statelor membre, noi reprezentăm mediul rural, iar în urma dezbaterilor se stabilesc politicile europene de dezvoltare”, a declarat Elena Mănăilă pentru Monitorul de Cluj.


Comisia organizează vizite de monitorizare și elaborează rapoarte și recomandări privind starea democrației locale și regionale în statele membre în cauză și examinează, de asemenea, aspecte specifice legate de democrația locală și regională. Prin dialogul politic post-monitorizare, această Comisie asigură urmărirea recomandărilor sale către statele membre.

CITEȘTE ȘI

Emil Boc, în Comitetul European al Regiunilor: „Educația, elementul cheie pentru combaterea intoleranței și a atitudinilor extremiste”

 

abonare newsletter