Politică

Alegeri prezidențiale 2020, Republica Moldova. Unde și cum votează moldovenii la Cluj?

Astăzi, 1 noiembrie, este primul tur al alegerilor prezidențiale 2020 în Republica Moldova. La Cluj s-au mutat mulți moldoveni în ultimii ani. Unde vor putea vota aceștia?

Alegeri prezidențiale 2020, Republica Moldova. Unde și cum votează moldovenii la Cluj? Alegeri prezidențiale 2020, Republica Moldova. Unde și cum votează moldovenii la Cluj?

 

 


În România vor fi deschise 13 secții de votare destinate alegerilor prezindențiale din Republica Moldova, conform mediafax. Secțiile de votare sunt deschise de dimineață, de la ora 07:00 și se închid la ora 21:00.

 


Orice moldovean venit în România, indiferent că la muncă sau studii, își va putea vota președintele de acasă, în oricare dintre cele 13 secții de votare din țară: „În România am deschis 13 secţii de votare, practic am acoperit toate judeţele din România. În Bucureşti vor fi deschise două secţii de votare, una aici, în incinta ambasadei, alta va fi în centrul istoric al Bucureştiului”, afirmă Emil Jacotă, Însărcinat cu Afaceri Ambasada Republicii Moldova, potrivit sursei menționate.

La Cluj, moldovenii vor putea vota la Casa de Cultură a Studenților din municipiul Cluj-Napoca și vor avea nevoie de un pașaport valabil sau expirat, buletinul de identitate sau livretul de marinar.


Masca de protecție este obligatorie în secția de votare, iar cei care nu o vor avea, vor primi gratuit. Într-o secție vor intra simultan conform numărului cabinetelor de vot amenajate.

Spațiul va fi dezinfectat o dată la două ore.


CITEȘTE ȘI:

ALDE și Pro România au fuzionat. Candidați comuni la alegerile parlamentare, la Cluj

 


Sărbătorile pe timp de PANDEMIE. Iohannis, anunț despre cum vom sărbători Crăciunul în acest an

 

abonare newsletter