Politică

Candidații PNL pentru parlamentare. Buda: „Ce a apărut în spațiul public sunt speculații” / Tișe: „Nu sunt de acord cu lista”

Peste 20 de liberali clujeni „se bat” pe locurile eligibile de pe listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Printre ei se numără politicieni deja prezenți de ani buni în Parlament, dar și „nume noi”.

Candidații PNL pentru parlamentare. Buda: „Ce a apărut în spațiul public sunt speculații” / Tișe: „Nu sunt de acord cu lista” Candidații PNL pentru parlamentare. Buda: „Ce a apărut în spațiul public sunt speculații” / Tișe: „Nu sunt de acord cu lista”

 

 


Primari, parlamanetari, foști consilieri locali, directori din Primăria Cluj-Napoca, toți vor un loc eligibil pe listele parlamentare a PNL Cluj. Deși conducerea organizației susține că numele se discută încă și ordinea lor pe listă nu a fost aprobată oficial, în spațiul public deja apar informații cu privire la care ar putea fi viitorii parlamantari PNL de Cluj.

 


Astfel, potrivit informațiilor vehicualte în spațiul public, pe locurile eligibile pentru Senat ar urma să fie Radu Moisin, consilier local și fost primar interimar al municipiului Cluj-Napoca, după încarcerarea lui Sorin Apostu, dar și primarul proaspăt reales al Huedinului, Mircea Moroșan. Marius Nicoară, revenit în partid în această primăvară după ce, aproape doi ani a fost membru în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, se pare că nu își va înnoi mandatul de senator de Cluj.

La Camera Deputaților, lista ar fi deschisă de Adrian Oros, ministru al Agriculturii în Guvernul Orban, urmat de Sabin Sărmaș, fost consilier local al municipiului Cluj-Napoca, în prezent președinte al Autorității pentru Digitalizarea României. Al treilea pe listă ar fi Sorin Moldovan, actual deputat de Cluj, iar al patrulea, Cristina Burciu, fost deputat PSD, trecută la grupul parlamentar PNL în decembrie 2019, cu câteva zile înainte ca primarul din Turda, Cristian Matei, să își anunțe la rândul său adeziunea la partid. Ultimul loc considerat eligibil de pe lista pentru Camera Deputaților ar urma să meargă la Ovidiu Cîmpean, șeful Direcției de Dezvoltare Locală a Primăriei Cluj-Napoca. Florin Stamatian, la rândul său, se pare că nu va mai prinde un loc eligibil pe lista liberalilor pentru parlamentare.


Daniel Buda: „Ce apare în spațiul public sunt pure speculații. Lucrurile încă se mișcă”

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a declarat pentru Monitorul de Cluj că lista nu a fost încă votată în forurile decidente ale partidului, urmând ca decizia finală să fie luată până la finalul săptămânii acesteia. Cert este că peste 20 de membrii PNL Cluj vor să devină parlamentari.

„Până nu se iau deciziile în cadrul partidului, tot ceea ce apare în spațiul public sunt simple speculații. Forurile decidente al partidului vor stabili care este lista pentru cele două camere, Senat și Camera Deputaților. Vom lua decizia la momentul potrivit, săptămâna aceasta. Nu sunt la curent cu numărul de persoane care și-au depus candidatura, sunt în jur de 20-25 de persoane. Repet, partidul va decide în forurile statutare cine sunt cei care vor merge în parlament. Ce apare în spațiul public sunt pure speculații. Încă lucrurile se mișcă”, a declarat Daniel Buda.


Tișe: „Eu personal nu sunt de acord cu lista pe care mi-o citiți”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, contactat de reporterii Monitorul de Cluj a afirmat că nu poate confirma lista care a apărut în spațiul public, adăugând însă că nu este de acord cu lista sugerată. 

„Nu pot să confirm lista aceasta. Vreo 20 de persoane s-au înscris pentru listă la partid, dar nu pot să confirm lista pe care mi-o spuneți. Eu personal nu sunt nici de acord cu lista pe care mi-o citiți dumneavoastră acolo. Cu toată lista pe care ați citit-o nu sunt de acord, dar nu e exclus ca unii oameni din listă să se fi înscris. Încă nu pot să confirm lista, mai cu seamă că nici nu sunt de acord cu ea. Lista va fi decisă de partid, prin vot”, a spus Alin Tișe.


CITEȘTE ȘI

ALEGERI LOCALE 2020. HARTA politică a județului Cluj. Cine sunt cei 81 de primari?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter