Politică

PMP a obținut trei primării în județul Cluj. Lungu: „Candidații au dat jos primari în funcție, a fost greu”

Partidul Mișcarea Populară a reușit să „cucerească” trei primării din județul Cluj, pentru prima oară de la înființare.

 

 


Candidații PMP din trei comune clujene au câștigat alegerile locale, devenind primari pentru următorii patru ani. Este vorba despre Ioan Racolța în comuna Călărași, Virgil Păcurar în Ceanu Mare și Borbely Florin în comuna Cătina.

 


„Este prima dată de la înființare când PMP are primari aleși în județul Cluj, o premieră. Mă bucur foarte mult că acești oameni, la Ceanu Mare domnul Virgil Păcurar și la Călărași, domnul Ioan Racolța, au dat jos primarii în funcție, a fost foarte greu. La Cătina, a fost mai ușor puțin pentru că acolo s-a retras primarul, nu s-a dat o bătălie cu primarul în funcție”, a declarat senatorul Vasile Cristian Lungu, președintele PMP Cluj.

PMP, pentru prima oară în Consiliul Județean Cluj

Partidul Mișcarea Populară a obținut 5,10% din voturile clujenilor pentru Consiliul Județean Cluj, trecând astfel pragul electoral pentru forul județean. Candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Cluj, Vasile Lungu, a obținut 4,26% dintre voturile exprimate de clujeni.


„Mă bucur că clujenii mi-au dat votul de încredere, rezultatul obținut a fost al doilea pentru PMP, după cel de la Consiliul Județean. Am încercat în ultimii trei ani de zile să mă fac cât mai cunoscut posibil. Le mulumesc clujenilor pentru suportul acordat. Rămân la conducerea organizației PMP Cluj și la Parlament, deocamdată. Este prima dată când intrăm în Consiliul Județean. Este un lucru foarte bun pentru politica locală, deoarece crește coloristica politică din județ. Întotdeauna e de preferat pentru electorat să intre cât mai multe partide, decât un monolit care decide totul”, a spus președintele PMP Cluj.

PNL și PMP, alianță în Consiliul Județean?

El a declarat că există posibilitatea creării unei majorități cu PNL în Consiliul Județean, însă nu este exclus ca PMP să rămână în opoziție.


„Dacă vom reuși să facem o majoritatea cu cei de la PNL, vom vedea asta după rezultatele finale și în funcție de asta ne vom poziționa. Dacă nu, vom fii în opoziție în următorii patru ani de zile”, a spus Lungu.

CITEȘTE ȘI


Vasile Cristian Lungu (PMP): „Am votat astăzi ca să avem pentru prima dată o coloristică politică mai bogată la Cluj”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter