Politică

Primul politician infectat cu COVID-19 susține că a fost victima fake news

Senatorul PNL Vergil Chițac, primul parlamentar român infectat cu noul coronavirus, susține că a fost victima unui fake news.

Primul politician infectat cu COVID-19 susține că a fost victima fake news Primul politician infectat cu COVID-19 susține că a fost victima fake news

Politicianul liberal consideră că a fost victima unui fake news în martie, când a fost confirmată infectarea sa cu COVID-19.

"Eu cred că a fost o campanie de presă întreținută în mod voit împotriva mea pentru a mă discredita politic. În perioada aceea s-a stârnit la adresa mea... deși în perioada aia au fost mai multe persoane publice bolnave de COVID. Întrebarea pe care mi-o pun, este de ce s-a pus reflectorul pe mine?”, a spus Chițac la Digi24.


Chițac acuză că a fost victima fake news

El consideră că a fost o victima „unui fake news”.

„Tot fake news-ul suna cam așa: Senatorul Chițac s-a deplasat la Bruxelles, la o ședință a Adunării parlamentare NATO, ocazie cu care s-a îmbolnăvit de la un parlamentar francez. De ce e pronunțat mereu numele NATO și de ce este Bruxelles?”, a adăugat Chițac.


Senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac, fiul, soția și asistentul acestuia au fost confirmați cu coronavirus în 13 martie, după ce parlamentarul a fost la o reuniune la Bruxelles. Pentru că participase la ședința Biroului Politic Național al PNL din 9 martie la care au luat parte aproximativ 100 de liberali, premierul Ludovic Orban a anunțat atunci că el și miniștrii se izolează. De asemenea, atât Orban, miniștrii și parlamentarii s-au testat pentru COVID-19.

Pe 16 martie, Parchetul General a anunțat că a deschis dosar penal în cazul senatorului Chițac, de la care au contractat boala mai multe persoane.


CITEȘTE ȘI

Raed Arafat anunță că „schimbă placa”, după creșterile din ultimele zile: „Vor începe controale serioase, nu se mai poate”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter