Politică

O nouă DEMISIE în Consiliul Local. Șefa liberalelor din Cluj a fost înlocuită

În cadrul ședinței extraordinare de joi, 18 iunie, consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat mai multe proiecte de Hotărâre privind schimbările din organigrama Consiliului Local.

O nouă DEMISIE în Consiliul Local. Șefa liberalelor din Cluj a fost înlocuită O nouă DEMISIE în Consiliul Local. Șefa liberalelor din Cluj a fost înlocuită

Aflată la primul mandat de consilier local, Mihaela Rodica Suciu, fostul președinte al Organizației de Femei a PD-L Cluj, actuala șefă a Organizaţiei de Femei a PNL Cluj, și-a depus demisia în data de 4 iunie, din motive personale. De fapt, ea a fost promovată în funcția de director adjunct la SDEE Transilvania Nord, funcție incompatibilă cu cea de ales local.

Este a doua demisie din Consiliul Local din ultimele săptămâni, după ce la ultima ședință ordinară consilierii au luat act de decizia lui Adrian Roman (PNL), cel care a renunțat la rândul său la funcția obținută în decembrie 2019. Locul său a fost preluat de lect. dr. Ovidiu Vaida (51 de ani), profesor la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.


Ionel Brie, noul secretar al Comisiei IV din Primăria Cluj-Napoca

Locul vacant lăsat în urmă de Mihaela Suciu va fi luat de Ionel Brie, membru în PNL Cluj-Napoca, cel care a fost următorul pe lista supleanților PNL la alegerile locale din iunie 2016. De asemenea, noul consilier local va prelua și funcția deținută de Suciu, de secretar al Comisie IV – pentru învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă.

După avizul favorabil al Comisiei juridice și al Comisiei de validare, consilierii locali au votat în unanimitate, cu 23 de voturi „pentru”, numirea lui Ionel Brie. Noul consilier local a depus apoi jurământul în fața primarului Emil Boc și a viceprimarilor Oláh Emese și Dan Tarcea, fiind felicitat de edil cu noua formulă de salut pe timp de pandemie.


„Îi urez bun venit în Consiliul Local domnului Brie! Sunt sigur că, prin expertiza și dedicația domniei sale, va contribui la creșterea calității muncii noastre. Îi mulțumesc cu sinceritate Mihaelei Suciu pentru munca pe care a făcut-o în slujba comunității noastre. Nu vor fi uitate acele zile, nopți de muncă în folosul activității din orașul nostru. Sunt convins că veți rămâne alături de noi, doamna Suciu, pentru a putea rezolva, chiar dacă din altă ipostază, problemele comune cu care ne confruntăm”, a declarat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


În premieră, ședința Consiliului Local Cluj-Napoca se va ține prin videoconferință. Cum se va desfășura
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter