Politică

Klaus Iohannis îl propune din nou pe Ludovic Orban prim-ministru

Preşedintele Klaus Iohannis îl propune din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru. Această mișcare se înscrie în logica declanșării alegerilor anticipate, a explicat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice.

“Avem un guvern liberal, care a venit cu o agendă reformatoare, care a dorit să repare greşelile guvernelor pesediste, a spus preşedintele Klaus Iohannis, după consultările de joi de la Cotroceni. În schimb, pe de altă parte, PSD doreşte să oprească lucrurile", a arătat şeful statului, dând exemplul alegerii în două tururi a primarilor.


"Soluţia corectă în această situaţie este întoarcerea la electorat, mai simplu spus înseamnă alegeri anticipate, prima mea opţiune", a precizat Klaus Iohannis.

"La consultări de la Cotroceni, unii au fost de părere că e bine, alții au fost de părere că trebuie să se mai consulte în partid în privința alegerilor anticipate. Până atunci, facem următorul pas foarte concret - desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern”, și-a încheiat Klaus Iohannis declarația de presă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter