Politică

Reacția lui Victor Ponta după plecările lui Nasra și Itu: Viorica Dăncilă le-a oferit bani și funcții

Președintele partidului Pro România, Victor Ponta, a reacționat dur după ce deputații Horia Nasra și Cornel Itu și-au anunțat (re)întoarcerea în PSD Cluj.

“Eu pot doar să le ofer unor deputați PSD o șansă să iasă din minciuna din ultima perioadă, să își recâștige o parte din curajul, respectul și demnitatea pe care le-au pierdut prin complicitatea cu oameni și acțiuni înjositoare/și pot să le ofer o alternativă politică curată de centru stânga pentru viitor! Viorica Dăncilă poate să le ofere acelorași oameni funcții, bani și avantaje imediate, totul pe termen foarte scurt - în schimbul demnității și respectului de sine și față de oamenii din comunitatea lor! Alegerea le aparține acestor oameni - important este să nu poata să spună niciodată că nu au avut alternativă! Și important ca oamenii să țină minte până la alegerile de anul viitor cum s-au comportat reprezentanții lor”, a scris Ponta pe Facebook.

Ponta mai spune că cei doi deputați “nu sunt dintre cei 237 care au semnat moțiunea, însă votul lor ar fi contat - în primul rând pentru ei înșiși, și pe urmă pentru noi toți”, a mai spus Ponta.


Deputații clujeni Horia Nasra și Cornel Itu, care săptămâna trecută plecaseră din PSD în Pro România, au revenit în PSD.

Cei doi s-au reînscris în partid, în organizația locală din Cluj.


Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook de Horia Nasra.

"Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj. Partidul în care am crescut și în care mi-am petrecut tinerețea are nevoie de mine și este de datoria mea să fiu alături de colegii și prietenii mei. Nu am semnat textul moțiunii și nu o voi vota, la fel și colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem și vom fi oameni de stânga și nu putem vota această elucubrație liberală! Nu pot gira venirea la putere a liberalilor care își propun tăieri salariale, disponibilizări în masă în sectorul bugetar și înghețarea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale, finanțate prin PNDL sau FDI. Cât privește moțiunea, nu calculul bilelor mă interesează, ci faptul că astăzi PSD are nevoie de toți parlamentarii săi, de toți cei care în 2016 au fost aleși de cetățeni sub sigla PSD! Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi îndreptată. Sunt convins că există sute de social-democrați cu vechime în organizație care pot reprezenta cu onoare clujenii și capitala Transilvaniei, nu un individ care jignește clujenii, românii, înjură jurnaliștii și amenință colegii și aleșii locali. Sper ca în viitor cele două partide de stânga, PSD și Pro România să gândească un proiect politic comun, pentru că ambele formațiuni împărtășesc valori social-democrate. Joi voi fi alături de colegii mei, deputații din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat și îmi voi relua activitatea politică în Cluj având în vedere campania electorală", a scris Horia Nasra pe Facebook.


Au stat o săptămână la Pro România

Cornel Itu și Horia Nasra au demisionat din PSD în 2 octombrie și s-au înscris în Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Anunțul a fost făcut de el pe pagina de Facebook, înziua în care este citită moțiunea de cenzură.


„Colegii noștri deputați Cornel Itu și Horia Nasra (alături de senatorul Vasile Ilea, Remus Lăpușan și multi alți primari și consilieri social democrați) au venit azi în Echipa ProRomânia - pentru că este nevoie de un nou început, o nouă gândire de Stânga modernă, profesionistă și responsabilă! Suntem ProRomânia - și ținem doar cu România!”, a scris Ponta, pe pagina de Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter