Politică

Boc, discurs la Bruxelles: „Nicio regiune din Uniunea Europeană nu trebuie lăsată în urmă!”

Fără investiții europene masive în infrastructură, sănătate, transport, digitalizare și educație (cohesion policy), țările din estul Europei nu vor recupera decalajele de dezvoltare în raport cu țările din Vest, susține primarul municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc, discurs la Bruxelles: „Nicio regiune din Uniunea Europeană nu trebuie lăsată în urmă!” Emil Boc, discurs la Bruxelles: „Nicio regiune din Uniunea Europeană nu trebuie lăsată în urmă!”

Prezent la Bruxelles, în cadrul Plenarei Comitetului European al Regiunilor (CoR), edilul a susținut necesitatea de a continua finanțarea suplimentară a politicii de coeziune în cadrul exercițiului financiar european 2021-2027. Cetățenii Uniunii Europene, prin alegerile pentru Parlamentul European, în cadrul cărora s-a înregistrat una dintre cele mai înalte rate de participare din istoria UE, au transmis „un mesaj politic extrem de clar și puternic”, susține Boc.

„Dorim «mai multă Europa», nu «mai puțină Europa»! «Mai multă Europa» înseamnă o politică de coeziune mai puternică! Politica de coeziune contribuie decisiv la diminuarea decalajelor dintre diversele regiuni ale Europei. Obiectivul politicii de coeziune este ca nimeni să nu mai fie obligat să-și părăsească țara din motive economice. Astăzi, 83 de milioane de cetățeni europeni trăiesc în regiuni cu un nivel de dezvoltare sub cel mediu din Uniunea Europeană”, afirmă primarul.


Declarația lui Emil Boc a fost făcută în contextul în care se preconizează o diminuare a resurselor financiare cu cel puțin 10 % pentru politica de coeziune în exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene. În cadrul intervenției din Plenara CoR, edilul a prezentat și o hartă cu regiunile UE.

„Cele marcate cu galben și portocaliu sunt regiuni cu un nivel de dezvoltare sub media UE, iar cele marcate cu albastru sunt regiuni cu un nivel de dezvoltare peste media UE. Politica de coeziune are rolul fundamental în diminuarea decalajelor de dezvoltare dintre diversele regiuni ale UE. Nimeni nu trebuie abandonat, nicio regiune nu trebuie lăsată în urmă!”, a completat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter