Politică

Cortul PMP, vandalizat pentru a doua oară la Cluj-Napoca

Cortul de la Cluj care îl promovează pe Theodor Paleologu în cursa pentru prezidențiale a fost vandalizat.

Cortul PMP a fost vandalizat pentru a doua oara la Cluj Cortul PMP a fost vandalizat pentru a doua oara la Cluj

Se pare că Partidul Mișcarea Populară și-a făcut dușmani în Cluj-Napoca. Cortul de la Cluj care îl promovează pe Theodor Paleologu în cursa pentru prezidențiale a fost vandalizat. Nu este prima dată când PMP Cluj este ținta unor acte de distrugere. Anul trecut, în campania referendumului pentru familie, mesajul de susținere a familiei tradiționale inscripționat pe cort a fost tăiat și smuls de pe scheletul cortului. Președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu a depus atunci o plângere la IPJ Cluj. IPJ Cluj a început o anchetă care încă nu s-a încheiat pentru identificarea făptașilor.

„Este un act de vandalism cu dedicație. Theodor Paleologu este un candidat puternic și deși a invitat în repetate rânduri la dezbateri publice contra-candidații, aceștia au refuzat. Va ajunge în turul 2 și asta strică planurile celorlalte partide. Așa că singura lor posibilitate de a afecta cumva candidatura lui Paleologu la prezidențiale este să vandalizeze corturi,” declară senatorul Cristian Lungu, președinte PMP Cluj.


Vandalizarea este considerată un act de distrugere a bunurilor publice sau private și intră sub incidența codului penal; sancțiunile variază în funcție de gravitatea faptei cu închisoare sau amendă. Într-o democrație e firesc ca fiecare persoană să-și exprime alegerea unui candidat prin vot, nu prin acte de distrugere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter