Politică

Romii din Cluj, învățați “cum să voteze corect”

Liderii organizaţiilor romilor din Transilvania au distribut, miercuri, în Gilău, judeţul Cluj, un Ghid al alegătorului rom pentru alegerile europarlamentare, în limbile română şi romani, care îndeamnă membrii etniei să iasă la vot.

Reprezentantul romilor din Transilvania, Aurel Pascu, a declarat, miercuri, în comuna Gilău, la manifestarea de lansare a Ghidului alegătorului rom că este important să fie o Românie dreaptă, fără corupţi şi o justiţie fără discriminări, de aceea îndemnul este ca romii să voteze şi la referendum.

„Organizaţiile romilor din Transilvania au constatat necesitatea lansării Ghidului alegătorului rom pentru alegerile europarlamentare, în limbile română şi romani, deoarece romii nu prea ştiu să voteze. Cu acest ghid am încercat să îi învăţăm cum să voteze corect. Facem apel la romi să se prezinte în număr cât mai mare la vot, în 26 mai, şi să voteze ce partid vor ei pentru Parlamentul European, cu speranţa că cei aleşi vor ajuta etnia romilor la nivel european. De asemenea, îi îndemnăm să voteze la referendumul pentru justiţie, deoarece este important să avem o Românie dreaptă, fără corupţi, cu o justiţie fără discriminări”, a spus Pascu.


Ghidul alegătorului rom cuprinde instrucţiuni privind procedura de vot, unde se pune ştampila, romii fiind avertizaţi să sune la 112 dacă în timpul scrutinului se simt ameninţaţi, constrânşi cum să voteze sau observă nereguli.

Ghidul a fost tipărit într-un tiraj de 50.000 de exemplare şi va fi distribuit în următoarele zile în toată Transilvania.


Acesta are greşeli pe copertă, unde scrie „Alegerile Europarlamnetare”, în loc de „Alegerile Europarlamentare”.

abonare newsletter