Politică

Băsescu: Nu exclud ca Emil Boc să fie candidat PNL şi PMP pentru un nou mandat de primar

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cluj, că nu exclude posibilitatea ca Emil Boc, actualul primar al oraşului Cluj-Napoca, să fie candidat pentru PNL şi PMP la alegerile locale de anul viitor.

Întrebat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, dacă se va schimba ceva în municipiu din punct de vedere politic şi dacă îl susţine pe Emil Boc la Primărie, Traian Băsescun a spus că Emil Boc este o opţiune pentru clujeni şi pentru el.

„Boc este o opţiune pentru clujeni. Poate fi şi pentru mine. Eu sunt unul dintre politicienii care spun că avem antidot la faptul că primarii sunt aleşi într-un singur tur şi anume să faci alianţe din primul tur cu cel mai bine plasat. E ca şi cum ar fi alegeri din două tururi. Ideea este că în primul tur defilează fiecare cu elefantul lui şi unele partide defilează cu nişte figuri de îşi vine rău, pe când aşa, din primul tur, partidele din opoziţie trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidaţi şi pe ăla să îl susţină. Numai aşa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării. Nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidat cel puţin pentru PNL şi PMP”, a spus Băsescu.


El a mai spus că, pentru a nu-i crea probleme lui Emil Boc, este pentru prima dat când nu l-a sunat şi nu s-a întâlnit cu el într-o vizită la Cluj-Napoca.

"E prima dată când vin în Cluj şi nu îl deranjez pe dl Boc, exact pentru a nu crea suspiciuni faţă de el în interiorul partidului. E prima dată când nu vorbesc cu Emil (n.red. Emil Boc). Şi sunt venit de aseară (n.red. sâmbătă)", a completat Traian Băsescu.


Traian Băsescu  a susţinut o conferinţă de presă la Cluj-Napoca alături de senatorul şi preşedintele PMP Cluj, Cristian Lungu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter