Politică

Dacian Cioloș îl atacă pe Emil Boc. “Clujul riscă să fie victima propriei dezvoltări”

Dacian Cioloş a afirmat că trebuie luate măsuri în domeniul infrastructurii la Cluj-Napoca, în caz contrar existând pericolul ca orașul să fie „victima propriei dezvoltări”.

“Printre obiectivele cu care ne vom prezenta în Parlamentul European se vor regăsi și prioritățile Clujului, atât cele legate de infrastructură, Clujul este un oraș care, dacă nu se iau măsuri în perioada următoare, riscă să fie victima propriei dezvoltări, un oraș în care deja simțim o supralocuire, presiunea supralocuirii, cu consecințele de rigoare asupra infrastructurii care are nevoie să fie adaptată, cu o abordare de dezvoltare care ar trebui să treacă dincolo de dezvoltarea orașului și să integreze zona metropolitană, cu luarea în considerare a creșterii costului vieții care poate să ducă la un centrism al orașului și să îndepărteze din oraș categorii sociale de care orașul și Clujul are nevoie. Iată tot atâtea probleme care vor trebui rezolvate și cu sprijinul Uniunii Europene, a fondurilor europene, dar dincolo de asta Clujul are în continuare perspectivă de dezvoltare, poate să devină un hub în domeniul noilor tehnologii. Știu de perspectivele pe care le va avea Clujul de a accesa direct fonduri europene pe programul de digitalizare. Vom susține și alte decizii care vor afecta pozitiv Clujul, Ardealul și România în Parlamentul European”, a spus Cioloș într-o conferință susținuă la Cluj-Napoca.

Co-preşedinţii Alianţei 2020 USR-Plus, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o acţiune de strângere de semnături şi la o întâlnire cu cetăţenii a candidaţilor lor la europarlamentare: Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand, Vlad Botoş, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituţa, Naomi Reniuţ, Oana Ţoiu, Radu Mihaiu, Andrei Ion, Adriana Cristian, Bogdan Deleanu, Ştefan Pălărie, Silviu Gurlui, Teodora Stoian, Dan Clinci, Octavian Berceanu şi Cristina Iurişniţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter