Politică

PSD Cluj: „Amendarea floreştenilor nu rezolvă nici deszăpezirea, nici descongestionarea traficului!”

Floreşti, cea mai mare comună din România, are o conducere administrativă mică: deficitară la competenţe administrative, corigentă la comunicarea cu cetăţenii şi lipsită de transparenţă, susțin reprezentanții PSD Cluj.

Administraţia Şulea, prinsă nepregătită de prima zapadă mai serioasă, a anunţat ieri triumfător cum “în perioada septembrie – noiembrie 2018, Direcția Poliția Locală Florești a aplicat sancțiuni în valoare de 160.000 lei cetățenilor care nu și-au făcut declarația de salubritate, deși au beneficiat de serviciul de salubritate”, în condiţiile în care floreştenii erau disperaţi pentru că localitatea era complet înzăpezită.

În ciuda faptului că potenţialul Floreştiului este unul extraordinar, rămân nerezolvate: descongestionarea traficului în toate anotimpurile, deszăpezirea în timpul iernii şi problema inundaţiilor de primavară-toamnă.


Social-democerații floreșteni își propun să susțină proiectele de infrastructură ale Floreștiului.

“Concret, a fost sprijinită alocarea de fonduri pentru modernizarea străzii Erorilor prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), cu o sumă în cuantum de aproximativ 2,5 milioane euro, apoi am susţinut şi modernizarea drumurilor județene din zonă, Guvernul României repartizând la nivelul județului Cluj 15 milioane euro. De asemenea este important pentru noi și finalizarea lucrărilor la DJ 107M Luna de Sus – Săvădisla – Băişoara – Iara care arată într-o stare deplorabilă şi care în mod surprinzător nu-l interesează pe dl. Horea Şulea, chiar dacă este coleg de partid cu dl. Alin Tişe” a declarat consilierul judeţean Viorel Luca, preşedintele PSD Floreşti.


Pe de altă parte, Mihai Curteanu, secretar executiv al social-democraţilor floreşteni, atrage atenţia cu privire la finalizarea documentaţiei pentru modernizarea străzii Eroilor.

“În calitate de locuitor al Floreștiului sunt profund dezamăgit de urbanismul sălbatic, infrastructura proastă, problema traficului, lipsa creşelor și a gradinițelor, problema gunoaielor și a mizeriei din comună, toate aceste fiind posibile datorită primarului zero realizări care pune zilnic în pericol sănătatea și viața locuitorilor comunei prin impotența administrativă de care dă dovadă! Știați că valoarea unui diamant este dată de măiestria șlefuitorului dar spre nenorocul nostru noi am avut parte de unul dintre cei mai nepricepuți șlefuitori. Mai rămâne o singură întrebare: cât timp va mai dura să finalizeze o amărâtă de documentație pentru a accesa suma deja alocată de către Guvern pentru modernizarea unei străzi?”, a întrebat PSD-istul.

Etichete: psd clluj floresti
Ultimele Stiri
abonare newsletter