Politică

Nume grele, vizate pentru europarlamentare la PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că a început înscrierea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. De la Cluj şi-a anunţat candidatura europarlamentarul Daniel Buda.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi. Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam aştia candidează. Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut pentru că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal, alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban la un post de televiziune.

Întrebat dacă primele trei nume de pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare ar putea fi Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu, liderul PNL a susţinut că „nu ar fi rău”, dar nu poate da momentan răspunsul.


Acesta a susţinut că până în prezent Crin Antonescu nu s-a înscris pentru candidatura la alegerile europarlamentare, însă mai are timp până pe 1 octombrie.

Despre Vasile Blaga, Ludovic Orban a precizat că nu şi-a exprimat încă dorinţa de a candida, dar ar reprezenta o candidatură puternică.


„În măsura în care va candida, este o candidatură puternică pe care eu o privesc cu ochi buni”, a conchis Orban, precizând că deşi PNL are între 28-30% în sondaje, „nu se îmbată cu apă rece”, alegerile pentru europarlamentare fiind unele „ciudate”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter