Politică

Preşedintele PMP Eugen Tomac: „Este necesar să creăm un pol politic anti-PSD, în perspectiva viitoarelor alegeri”

Liderul PMP Eugen Tomac consideră necesară construcţia unui pol politic anti-PSD, format din partidele de opoziţie, pentru următoarele alegeri.

Din acest pol al opoziţiei ar putea face parte PNL, USR şi chiar şi Mişcărea România Împreună, fondată de Dacian Cioloş.

„Cred că şi la Cluj şi peste tot va trebui să participăm activ la încercarea, cel puţin, de a crea un pol politic anti-PSD la nivel naţional.


Singura formulă prin care în mod real românii pot vedea o nouă alternativă este să se creeze acest pol politic anti-PSD într-o primă etapă format din partidele parlamentare din opoziţie. Aici ne referim la PNL şi USR.

Am avut discuţii, dar mai e nevoie de discuţii serioase. Domnul Klaus Iohannis a făcut apel la unitatea opoziţiei.


Dacă acest pol anti-PSD se va constitui cât mai curând avem şanse ca la primele alegeri să abţinem un scor mai bun decât PSD. Acesta va fi semnalul că în România se conturează o nouă majoritate politică.

În mod sigur această coaliţie politică va trebui să aibă şi un candidat unic la prezidenţiale.


Dacă vom crea un pol, în mod clar că toate partidele se vor implica în toate campaniile electorale, fie că ne referim la europarlamentare, fie la prezidenţiale sau locale. Primul pas pe care trebuie să îl facem este să dscutăm dacă suntem capabili să creăm această coaliţie atât de necesară în momentul de faţă”, a declarat Tomac.

Ultimele Stiri
abonare newsletter