Politică

Emil Boc, marele ABSENT de la reuniunea liberalilor. Ce planuri are primarul Clujului

Emil Boc nu a participat sâmbătă la Consiliul Național al PNL. Fostul premier pare mult mai apropiat de Traian Băsescu, dar nu l-a urmat pe acesta în noua construcție politică, PMP.

Primarul municipiului Cluj-Napoca nu a luat încă o decizie în ceea ce privește viitorul lui politic. Hotărârea legată de candidatura lui pentru un nou mandat o va lua pe ultima sută de metri. El spune că nu vrea să arunce în spațiul public un subiect de dezbatere.

Emil Boc a făcut aceste declarații la Radio România Cluj, când realizatoarea l-a întrebat dacă mai candidează. „N-am luat asemenea decizie și nici nu mă interesează. Nu vreau sa discut acest subiect, după aceea lumea s-ar concentra pe asta. O să iau o decizie la momentul potrivit, pentru că niciodata nu mi-am propus un nou mandat în timpul mandatelor. Am decis întotdeauna spre sfarșitul mandatelor, într-o direcție sau alta”, a afirmat fostul premier, citat de evz.ro.


Emil Boc a mai spus că speră că activitatea lui de edil va avea impact în viitor. „Sarcina mea ca primar este să mă gândesc și la viitorul orașului peste 4 ani, 8 ani, peste 20 de ani”, a spus Boc.

Primarul Clujului a participat în aceste zile la festivalul Untold.


Emil Boc a deținut funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Uniunii Asociațiilor Studențești al Universității „Babeș-Bolyai” și președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România, filiala Cluj între 1987 și 1989.

În turul al doilea al alegerilor locale din 2004 a fost ales primar al municipiului Cluj Napoca, când l-a învins pe Ioan Rus (PSD).


La alegerile locale din 2008 Emil Boc a fost reales în funcția de primar încă din primul tur de scrutin La alegerile locale din 2012, desfășurate într-un singur tur de scrutin, s-a clasat pe locul întâi.

La alegerile locale din 2016, desfășurate într-un singur tur de scrutin, a câștigat funcția de primar al Clujului.


La 15 decembrie 2008, în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie 2008 și a retragerii lui Teodor Stolojan, candidatul desemnat inițial de președintele Traian Băsescu, acesta din urmă l-a desemnat pe Emil Boc drept nou candidat pentru funcția de prim-ministru al României.

În data de 13 octombrie 2009, guvernul Emil Boc a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce toți miniștrii PSD s-au retras din guvern. Boc a continuat să asigure interimatul, fiind în același timp prim-ministru și ministru interimar al Educației. După ce Traian Băsescu, susținut de Partidul Democrat-Liberal, a obținut un nou mandat de președinte al României la alegerile din decembrie 2009, Emil Boc a fost din nou desemnat candidat la funcția de prim-ministru.


Premierul Emil Boc a prezentat demisia guvernului în data de 9 februarie 2012 ca urmare a protestelor din ianuarie 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter