Politică

Rezoluţia Partidului România Unită cu privire la situația din România: “S-a ajuns la un punct de cotitură”

Președinții filialelor județene a Partidului România Unită (PRU) s-au reunit zilele trecute la Cluj-Napoca unde au adoptat o rezoluție cu privire la “situația socio-economică și politică din România anului 2018 și la necesitatea unei schimbări radicale în atitudinea și modul de gândire a clasei politice”.

“Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 trebuie să ne aducă aminte de ideea de naţiune şi de sentimentul patriotic (...) Unul dintre atributele devotamentului patriotic stă în respectarea legilor ţării, acest lucru fiind obligatoriu pentru toţi cetăţenii români, indiferent de etnia din care fac parte. Nationalităţile sau grupurile etnice trebuie să respecte Constituţia iar prin interpretarea drepturilor şi libertăţilor acordate, să nu lezeze în niciun fel sentimentul românesc. Manifestările duşmănoase şi reprobabile ale unor cetăţeni români, de altă etnie decât cea română, sunt atitudini neconstituţionale şi trebuie stopate”, se precizează în rezoluția PRU.

Documentul citat mai precizează că “astăzi, popor român, pentru tine se rescrie istoria”.


„Astăzi, ca pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divaniţii nu au nicio legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în dregătoriile lor şi să beneficize de pe urma acestora. Astăzi, ca şi în timpul imperiilor europene din sec. XVIII-XX, drepturile românilor sunt călcate în picioare. Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a păstra privilegii. Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, arendează pământurile şi intreprinderile „nerentabile ” la indicaţiile unor instituţii care reprezintă interese adverse. Astăzi, slujbaşii ţării vând la preţ de fier vechi, bunurile realizate de tine. Astăzi, dispar din instituţiile statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic. Astăzi, dacă te îmbolnăveşti constaţi că multe spitale s-au închis, medicamentele s-au scumpit  şi sistemul asigurărilor de sănatate a fost destructurat. Astăzi, sistemul educaţional se reduce la bani iar copiii tăi urmează modele nocive, distructive şi lipsite de orice perspectivă formativă. Astăzi, guvernanţii îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii pentru că în viziunea lor eşti prea bogat sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara are nevoie de bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani fără să le pese de unde vor plăti datoriile generațiile următoare”, se mai arată în rezoluție.

Partidul România Unită consideră “că s-a ajuns la un punct de cotitură în istoria acestui popor”.


„Societatea românească trebuie reclădită din temelii, punându-se accent pe valorile naţionale, atât cele spirituale cât şi cele materiale. Cinstea, munca, familia, dragostea de neam, iubirea de pamânt, interesul faţă de binele celor de din jurul nostru, bine exprimat prin grija faţă de infrastructură, industrie, energie dar şi faţă de educaţie, sectorul sanitar şi protecţia socială, aplecarea spre cunoaşterea istoriei şi cinstirea înaintaşilor, toate acestea sunt valori care trebuie să se regăsească în programul fiecărui partid şi în structura ideologică a oricărui politician iubitor de ţară”, susține președintele PRU Cluj, Alexandru Cordoș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter