Politică

Deputatul PSD Horia Nasra, mesaj către primarul Emil Boc: “Redaţi Universităţii Cluj baza sportivă Dan Anca”

Deputatul PSD, Horia Nasra, solicită primarului Emil Boc și consilierilor locali rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Cluj-Napoca și Fundația Primăvara Clujană prin care terenul de sub baza sportivă Dan Anca a fost retrocedat fundației.

“Având în vedere că în acest an sărbătorim Centenarul dar şi pentru că în 2019, Universitatea Cluj va sărbători o sută de ani de la înfiinţare fără o baza sportivă de antrenament, vă propun următoarele:

1. În contextul în care nu au fost respectate obligaţiile părţilor din contractual de asociere şi nici din Proiectul de hotărâre privind asocierea Municipiului Cluj-Napoca cu Fundația „Primăvara Clujană” şi situaţia juridică a terenului este discutabilă, o parte din acesta fiind retrocedat, consider că există o baza legală pentru rezilierea contractului.
2. Solicit consilierilor locali şi primarului Emil Boc ca la prima şedinţă a Consiliului Cluj-Napoca să prezinte o analiză a contractului şi să-l facă public pentru a fi accesibil oricărui clujean de bună credinţă.
3. Executivul municipiului Cluj-Napoca trebuie să vină cu o soluţie pentru a debloca situaţia din punct de vedere juridic, apoi printr-un alt contract de asociere cu Universitatea Cluj, să permită fotbaliştilor cât şi juniorilor să-şi desfăşoare activitatea în baza sportivă”, spune deputatul.


În 2016, Universitatea Cluj a revenit la orginea sa universitară, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design, Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară şi Academia de Muzică "Gheorghe Dima" regăsindu-se printre membrii fondatori ai clubului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter